Uitbreiding

Roep ‘trainingsacteur’ in een willekeurige ruimte en je krijgt als reactie: ‘rollenspel’!  Ook veel trainers kennen uitsluitend ‘het rollenspel’ als werkvorm.  Echter, hét rollenspel is slechts 1 van de werkvormen waarbij je een trainingsacteur kunt inzetten. Er zijn honderden anderen! In deze workshop gaan we aan de slag met een grote diversiteit aan werkvormen. Tijdens onze workshop behandelen we naast enkele ‘basiswerkvormen’, ook per deelnemer een werkvorm op maat. Welke werkvorm(en) dit zijn, bepalen we aan de hand van jouw input. Wij zoeken voor jou de beste werkvorm die aansluit bij het leerdoel en de doelgroep van je training. Ook leren we je de basis van het opmaken van (eigen) casuïstiek.

Voor wie?
Voor trainers die al werken met trainingsacteurs (TA) en wel eens een andere werkvorm dan het klassieke rollenspel willen inzetten. De workshop is zeer geschikt voor trainers die flexibel willen zijn en ervarend leren willen laten aansluiten op specifieke leerdoelen.

Leerwinst
In één dag leer je door ervaring:

  • Hoe je achter elkaar met deelnemers kunt oefenen;
  • Hoe je laagdrempelige werkvormen kunt inzetten;
  • Welke werkvorm het meest geschikt is voor jouw training en aansluit bij de leerdoelen van je deelnemers. We behandelen in ieder geval één werkvorm per deelnemer;
  • Hoe je gespreksmodellen efficiënt kunt in trainen;
  • Hoe je casuïstiek opmaakt;
  • Hoe jij en je TA de eigen casuïstiek van een deelnemer zo snel mogelijk kunnen omvormen tot een werkvorm;
  • Leuke en passende kennismakingsoefeningen en energizers voor in je training.

Voorbereiding
Circa 60 – 120 minuten
Aan deze workshop is een voorbereidingsopdracht verbonden. De opdracht heeft betrekking op je eigen trainingsaanbod en zorgt ervoor dat je op de workshopdag een casus hebt geschreven en voorbereid. Daarnaast is het belangrijk dat je het intakeformulier invult zodat wij de meest passende werkvormen voor de workshop kunnen voorbereiden.  Als je niet eerder hebt deelgenomen aan één van onze workshops krijg je van te voren beknopte informatie toegestuurd. We vragen je deze literatuur te lezen zodat alle deelnemers op hetzelfde niveau instromen.

Incompany
Als team de Uitbreiding workshop van Kracht Ervarend Leren volgen?
Informeer vrijblijvend naar onze maatwerk- en incompanymogelijkheden.