Verdieping

Tijdens de verdieping ga je aan de slag met de theoretische modellen waar jij je trainingen op baseert. Je beleeft hoe je deze abstracte, ‘taaie’ stof over kunt brengen op je deelnemer op een pakkende, leuke en meer flexibele manier. Het doel is dat hierdoor de theorie beter bij de deelnemer beklijft en je daardoor een hoger rendement creëert. We gaan in ieder geval aan de slag met de Roos van Leary en de Dramadriehoek (onderdeel van Transactionele Analyse). Daarnaast behandelen we op basis van de input van de groep minimaal 2 andere modellen. Bij alle modellen maken we de vertaalslag naar hoe jij de trainingsacteur kunt inzetten en aansturen, zowel tijdens het demonstreren als gedurende het oefenen van de modellen.

Voor wie?
Als trainer maak je al ruimschoots gebruik van trainingsacteurs (TA).  Nu wil je leren hoe je een TA kunt inzetten bij het interactief overbrengen en oefenen van theoretische modellen.  Je beschikt over (ruime) kennis van de modellen die je tijdens de workshop wilt oefenen.

Voorbeelden van te oefenen modellen
Hieronder noemen we een aantal bekende modellen als voorbeeld. Uiteraard kun je ook je eigen modellen aandragen.

Dramadriehoek LSD Roos van Leary
Kernkwadrant Offman ABC gedrag (agressie) STAR
Teamrollen van Belbin DISC Management drives

Inhoud
In één dag leer je door ervaring:

  • Hoe je ervarend leren kunt inzetten voor het uitleggen van theoretische modellen;
  • Hoe je theoretische modellen praktisch met deelnemers kunt onderzoeken;
  • Hoe je deze theoretische modellen vertaalt naar een werkvorm om te oefenen;
  • Hoe je een TA inzet bij de Roos van Leary en de Dramadriehoek;
  • Hoe je een TA inzet bij minimaal 2 overige modellen (in overleg met de groep);
  • Hoe je een trainingsacteur als co-trainer kunt inzetten;
  • Leuke en passende kennismakingsoefeningen en energizers voor in je training.

Voorbereiding
Circa 120- 150 minuten.
Je vult een intakeformulier in. Wij analyseren je intakeformulier en naar aanleiding daarvan volgt een gesprek (telefoon of skype). Aan de hand  van de input van jou en je medekandidaten bepalen we welke theoretische modellen er, naast de Roos van Leary en de Dramadriehoek, worden geoefend. Om efficiënt te experimenteren tijdens de workshop is het belangrijk dat je theoretische kennis over de te behandelen modellen van te voren bestudeerd. Daarom sturen we je literatuur toe. Als je niet eerder hebt deelgenomen aan één van onze workshops krijg je van te voren basisinformatie toegestuurd. We vragen je zowel de literatuur als de basisinformatie te lezen zodat alle deelnemers op hetzelfde niveau instromen.

Incompany
Als team de Verdieping workshop van Kracht Ervarend Leren volgen?
Informeer vrijblijvend naar onze maatwerk- en incompanymogelijkheden.